قیمت ورق رنگی با توجه به تغییرات قیمت ارز در سالهای اخیر همواره در حال نوسان بوده و ثابت نیست. در وبسایت سراج توس شما میتوانید در لحظه، از قیمت انواع آهن و فولاد اطلاع پیدا کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد انواع آهن و فولاد و نحوهی ارسال آنها، میتوانید با پشتیبانان ما در شرکت سراج توس تماس بگیرید.
ورق رنگی چیست
ورق رنگی را میتوان ورق گالوانیزهای دانست که تحت فرآوری و پوششدهی سطحی قرار گرفته است. ورق گالوانیزه نیز، همان ورق روغنی است که پس از نورد سرد، برای مقاومسازی نسبت به خوردگی و اکسید شدن، یک لایه روی، بر سطح آن پوشانده شده است. این پوشش گالوانیزه رنگی، در طی پروسهای به نام الکترواستاتیک تولید و به بازار عرضه میشود. همچنین ورق رنگی در دسته ورق سرد قرار دارد.
رنگ الکترواستاتیک، علاوه بر زیبایی ظاهری که به ورق گالوانیزه میبخشد، مقاومت ورق گالوانیزه را در برابر خوردگی افزایش داده و آن را برای استفاده در محیطهای رطوبتی و مستعد زنگزدگی مناسبتر میکند و حتی در صورت ایجاد خراش یا برش در سطح ورق، هنوز هم بیم اکسید شدن در مورد آن وجود ندارد. ورق رنگی در بیشتر صنایع کاربرد دارد و در انواع رنگها و مدلهای متنوع، بسته به نوع نیاز مشتری ساخته میشود.
در این مطلب شما را با ورق رنگی و تمام آنچه در مورد این محصول باید بدانید آشنا خواهیم کرد. با ما در وبسایت سراج توس همراه باشید.
انواع ورق رنگی
از طریق برش و شکلدهی میتوان انواع ورق رنگی را تولید کرد. انواع ورق رنگی شامل: ورق کرکره، شیروانی، شادولاین، طرح ذوزنقهای، طرح پالرمو، سفال، کانکس و سفال ایتالیایی میباشد. در ذیل به معرفی انواع ورق رنگی پرداخته میشود.
ورق رنگی طرح ذوزنقهای
از این ورق بیشتر برای سقفهای شیروانی و دیوارهای سوله استفاده میشود. این ورق بسیار سبک و مقرون بهصرفه میباشد و مقاومت بالا و قابلیت نصب سریع و آسان دارد.
ورق رنگی کرکرهای یا ورق شیروانی
ورق کرکرهای، در ساخت و ساز سقفهای شیروانی، بسیار استفاده میشود. این محصول از قدیمیترین نوع ورق رنگی میباشد. این محصول برای زیباسازی محصولات استفاده میشود.
ورق رنگی سینوسی
این ورق تا حدودی شبیه ورق ذوزنقهای شکل است و تشخیص این دو ورق از هم بسیار سخت است. این محصولات بیشتر برای ساختن سولهها و ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند و مقاومت بالایی در برابر نور و آب دارد.
ورق رنگی طرح شادولاین
یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین انواع ورق رنگی، ورق رنگی طرح شادولاین است. دلیل استفاده از این محصول، مرغوبیت بالای محصول است. این محصول ذوزنقهای شکل است و علاوه بر سبکی و مقرون بهصرفه بودن، زیبایی فوقالعادهای دارد. این ورق یکی از پر فروشترین ورقهای رنگی موجود در بازار است و برای ساخت انواع سقف، کاربرد زیادی دارد.
ورق رنگی طرح سفال
اصلیترین نوع ورقهای رنگی، ورقهای طرح سفال میباشند که از انواع ورق شیروانی هستند و خود چندین نوع دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود. این ورقها که اغلب بهجای سفال در سقفهای شیبدار استفاده میشوند، از مقاومت بسیار بالاتری برخوردارند. بهویژه در مناطق مرطوب و پر بارش، استفاده از آنها دارای توجیه فراوانی است.
کاربردهای ورقهای طرح سفال
کاربرد ورقهای طرح سفال متنوع است و اصلیترین موارد آن عبارتند از:
- سقفهای شیروانی
- سقفهای شیبدار
- سردر منازل و پارکینگها
- سقف و دیوارهی آلاچیقها
- پوشش سقف سولهها
انواع ورقهای گالوانیزه طرح سفال، بیشتر در زمینهی ظاهر و ابعاد، دارای تفاوت هستند. اصلیترین انواع ورقهای طرح سفال عبارتند از: ورقهای طرح سفال پالرمو، ورقهای طرح سفال ژنوا و ورقهای طرح سفال پرچین
ورقهای طرح سفال پرچین
ویژگی اصلی ورقهای طرح سفال پرچین، نوع قرارگرفتن در کنار هم و همپوشانی آنها است که موجب میشود سقف در برابر باد و باران مقاوم و غیر قابل نفوذ گردد. این ورقها برای استفاده در شیبهای ۱۲ تا ۹۰ درجه مناسب بوده و بسیار سبکتر از سایر پوششهای سقف هستند پرچین در برابر نیروهای برشی و پیچشی زلزله نیز مقاومت مناسبی دارند.
ورق رنگی طرح سفال پالرمو
این نوع ورقها مقاومت خوبی در برابر، ضربه و نور دارند و نصب آنها سریع و راحت است. دلیل نامگذاری این ورق این است که در شهر پالرموی ایتالیا، سقف اکثر خانهها با این ورق پوشانده شده است. ضخامت پوششهای گالوانیزه در این محصول بین ۲۰ الی ۲۵ میباشد و به همین دلیل مقاومت خوبی دارد.
برای خرید آنلاین ورق رنگی با مناسبترین قیمت به وبسایت سراج توس مراجعه کنید.
کاربرد ورق رنگی
از ورق رنگی بهطور گسترده در صنعت و ساختمانسازی و همچنین برای ساخت انواع وسایل و تولیدات استفاده میشود.
به دلیل مقاومت در برابر شرایط رطوبتی و اسیدی و قلیایی و همچنین شکل ظاهری مناسب، ورق رنگی معمولا به عنوان انتخاب اول میباشد. البته از نظر اقتصادی و اختلاف قیمت ورق رنگی با ورق گالوانیزه، استفاده از ورق گالوانیزه در برخی از مواردی که قیمت مد نظر است توجیح میشود.
به صورت کلی موارد استفاده از ورق رنگی عبارت است از:
- صنعت ساختمان مانند سقف کاذب
- نمای خارجی ساختمان، نماهای دکوراتیو
- سقف و بدنهی انبارها و کارگاهها
- صنایع فلزی مانند کابینت
- ساندویج پانل برای پوشش سقف و دیوار و سقف شیروانی
- لوازم خانگی مانند بدنهی یخچال، ماشین لباسشویی اجاق گاز و آبگرمکن
- بدنهی کیسهای کامپیوتر
- صنعت حمل و نقل مثل ساخت کانتینرها
- در سرد خانهها
- در بدنهی دیگهای بخار و ماشین آلات صنعتی
نحوه تولید ورق رنگی
پس از خروج ورق از خط تولیدی نورد سرد، برای گالوانیزاسیون به بخش پوششدهی با روی میرود. عموما روش مورد استفاده در گالوانیزه نمودن، گالوانیزهی گرم و غوطهوری در نمکهای فلز روی است. در مرحلهی بعد تحت دو مرحله رنگآمیزی با پوششهای پلیمری قرار میگیرد. البته پیش از این مرحله، برای اطمینان از عاری بودن سطح از هر نوع آلودگی سطحی، چربیزدایی و خشک کردن ورق را داریم.
چربی گیری بصورت سرد یا الکتریکی: این روش به دلیل کیفیت پایین و کیفیت نهچندان مطلوب، زیاد مورد استفاده نیست.
در روش الکتریکی، نیاز به سرمایهگزاری زیادی داشته و همچنین با توجه به مصرف الکترولیتها، از نظر اقتصادی توجیح پذیرنیست.
شست و شو و کروماته
پس از مرحلهی چربیزدایی ورق گالوانیزه و پس از شست و شو با آب گرم، آن را با باد گرم خشک میکنند. سپس برای بالا بردن مقاومت آن در برابر خوردگی و همچنین افزایش چسبندگی رنگ به آن و جلوگیری از پوسته شدن رنگ پس از فرایند فرم دهی، آن را کروماته میکنند. سپس پرایمر یا رنگ اولیه، از جنس پلیاستر یا ایکسی را روی ورق قرار میدهند و بعد با عبور دادن آن از کوره، پخته شده و طی فرایندی سرد میشود. طی این عملیات، لایهای از رنگ پرایمر بر سطح ورق ایجاد میشود که همان آستر است. مرحله اول پوششدهی با نام back coat یا پوشش زیرین شناخته میشود. مرحله دوم نیز با نام top coat یا پوشش رویی از آن یاد میگردد.
رنگآمیزی و کورهپزی
در این مرحله، رنگ نهایی از جنس پلیاستر، اپکسی، پلیاورتان، آکریلیک و یا پلیآمید به شیوهی رنگ الکترواستاتیکی، روی سطح ورق قرار میگیرد.
نوع پوشش در کاربرد ورق رنگی، بهعنوان یک ورق فولادی پوشش دار، تاثیرگذار است. پلیمرهای یاد شده در رنگآمیزی ورق در دو حالت پوشش رویی و زیرین تا حدودی متفاوت هستند. در پوششدهی رویی ورق، از جنس پلیآمید (polyamide)، اکریلیک (acrylic)، پیویدیاف (PVDF)، پلی استر (polyester)، اپوکسی (epoxy) و پلییورتان (polyurethane) استفاده میشود. برای پوشش زیرین، از اپوکسی یا پلیاستر استفاده میشود. عموما قرارگیری پوشش رنگی بر سطح ورق با اعمال دو روش است. این روشها شامل پوششدهی پودری و مایع میباشد. در نهایت عملیات پخت روی رنگ انجام میشود. معمولا فیلم محافظی از جنس PET و PVC را روی سطح ورق میکشند.
با فرایند Stripable لایهای محافظ بر روی ورق رنگی قرار میگیرد. این لایه، قبل از مصرف جدا می شود.
در انتها، ورق وارد آزمایشگاه کنترل کیفیت شده و پس از بررسی دقیق، تایید و بستهبندی میگردد.
در حدود ۱۶ رنگ ورق رنگی در بازار موجود است. تنوع رنگ بالا، دست مصرفکننده را در انتخاب باز میگذارد. این رنگها شامل کروم، زرد، نارنجی، قرمز، صورتی، بنفش، آبی، سبز، قهوهای و سفید میباشد. اگر ضخامت رنگ بر سطح ورق بالا و در حدود ۲۰۰ میکرون باشد، امکان چاپ طرح نیز بر روی آن وجود دارد.
مزایا و فواید ورق رنگی
استفاده از ورق رنگی دارای مزایای زیادی از جمله زیبایی و ضد زنگ بودن آن میباشد در ذیل به برخی مزایای ورق رنگی اشاره شده است:
- نصب سریع و آسان ورق رنگی
- زیبایی و قیمت مناسب محصول
- وزن سبک ورق و ایمنی بالا در مقابل زلزله
- عدم تغییر رنگ ورق در برابر شرایط آب و هوایی
- مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت
- یکپارچگی ورق و عمر مفید محصول
کارخانجات تولیدی ورق رنگی در داخل و خارج
در ایران تولید کنندههای زیادی به تولید ورق رنگی میپردازند؛ کارخانههایی نظیر فولاد مبارکه اصفهان، هفت الماس قزوین، کارخانه نورد سمنان، شرکت امیر کبیر کاشان و شرکت ورق خودرو شهرکرد. در این میان ورق گالوانیزهی رنگی فولاد مبارکه اصفهان دارای بهترین کیفیت و در حد بهترین استانداردهای جهانی میباشد.
بهغیر از کارخانههای بزرگ، در شرکتها و کارگاهها نیز اقدام به تولید ورق رنگی میشود میتوان گفت که در کل تولیدکنندگان داخلی، تقریبا نصف نیاز بازار ایران را تأمین میکنند و بقیهی ورق گالوانیزهی رنگی مصرفی در ایران عمدتاً از کشورهای چین و قزاقستان وارد میشود.
سایت سراج توس مناسبترین قیمت ورق رنگی را بهصورت لحظهای ارائه میدهد.