رییس کمیسیون اقتصادی اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان گفت: دولت پاکستان قصد دارد پنج میلیون واحد مسکونی در پنج سال آینده در این کشور بسازد و برای این کار نیاز به میلگرد دارد. در پاکستان فقط کارخانه نورد وجود دارد به این منظور پاکستان میلگرد ۳۸ و میلگرد ۴۲ را از ایران خریداری میکند و در کشور خود از آن استفاده میکند. این خود ظرفیت بالقوه و فرصت بسیار خوبی برای فروش محصولات فولادی ایران به پاکستان است. برای آگاهی از قیمت میگرد به وب سایت سراج توس مراجعه کنید.
برنامه ۵ ساله دولت پاکستان برای ساخت ۵ میلیون مسکن
دولت پاکستان اعلام کرده که در برنامهای پنجساله قصد دارد پنج میلیون خانه ارزان قیمت برای مردم بسازد، برنامهای شبیه طرح اقدام ملی در ایران. برای کمکردن هزینهها در این طرح، از دانشجویان معماری، مواد اولیه بومی و سرمایهگذاری خارجی، استفاده خواهد شد. طبق این طرح، قرار است تا ۵ سال آینده، ۴ میلیون خانه در مناطق روستایی و شهری و یک میلیون خانه در مناطق حاشیه شهرها ساخته شود. این طرح در فازهای مختلف اجرا خواهد شد. در فاز اول ۱۳۵ هزار خانه در سرتاسر کشور پاکستان ساخته میشود. قرار است با مشارکت بخش خصوصی در این طرح، درهای کارآفرینی به روی جوانان باز شود.
شهرهایی که قرار است مسکن ارزان در آن ساخته شود
ساخت پنج میلیون مسکن در شهرهای مختلف از جمله اسلامآباد، لاهور، کراچی و پیشاور اجرا میشود و زیرساختهایی مانند گاز، برق و آب و امکاناتی مانند مسجد، مدرسه، سرای محله و مراکز درمانی نیز برای آن درنظرگرفته شده است.
تسهیلات دولتی مسکن پاکستان
دولت پاکستان بهمنظور اجرای طرح ساخت پنج میلیون خانه در پنج سال، ۹۰ درصد هزینه مسکن را به خانوادههای کمدرآمد تسهیلات میدهد. نخستوزیر این وعده را در زمان کمپین انتخاباتیاش برای حل مشکل کمبود مسکن ارزان هم مطرح کرده بود.
در حال حاضر تسهیلات مالی مسکن در پاکستان ۰/۲ درصد است؛ درحالیکه در هند ۱۰، مالزی ۳۰ و انگلستان و امریکا ۸۰ درصد است. در این طرح به خانههای زیر سه میلیون روپیه (حدود ۶۰۰ میلیون تومان) تسهیلات تعلق میگیرد و بانک ۹۰ درصد هزینه خانه را پرداخت میکند. مشوقهایی برای بانکها و موسسههای مالی برای افزایش وام درنظرگرفته شده است. گروههای خاص مانند افراد بیوه، بیسرپرست، خانوادههای شهید و جنگزده در طرح مسکن پاکستان از اولویت برخوردارند. خانهها در این طرح قابل اجاره یا فروش نخواهند بود. سود وامهای مسکن پنج درصد و بازپرداخت آن ۱۲/۵ ساله است.
بزرگترین برنامه مسکن ملی پاکستان
ضیغم ریزوی، مسئول طرح مسکن فدرال پاکستان و مشاور پیشین بانک جهانی و آژانس مسکن سازمان ملل متحد گفت: این طرح بزرگترین برنامه مسکن دولتی است که قرار است نیمی از نیازهای کشور را در این بخش پاسخ بدهد. خانه ارزان فقط دغدغه کشورهای ضعیف نیست و تقریبا همهی کشورها با آن دستوپنجه نرم میکنند. وی افزود: وعده «مسکن برای همه» که در کشورهایی مانند هند، مطرح شده بیشتر شبیه یک شعار سیاسی است و با توجه به موانع رسمی و کمبود امکانات به سختی قابل اجراست.
کمک گرفتن از پتانسیل جوانان برای کاهش هزینهها
ریزوی گفت: ما قصد داریم جوانان را در حل مشکلات ملی درگیر کنیم. برای طراحی این خانهها از دانشجویان معماری استفاده خواهد شد و همچنین از مواد اولیه داخلی و فنآوریهای روز کمک گرفته میشود تا هزینهها به پایینترین میزان ممکن برسد. نیازهای جغرافیایی و فرهنگی هم در این طرحها مورد توجه قرار گرفته است.
دولت پاکستان قصد دارد طرحهای مالی را مطابق با نیاز افرادی که قصد خانهدار شدن دارند اما حساب بانکی ندارند یا درآمدشان فصلی است، تغییر دهد. تامین مسکن با توجه به افزایش شهرنشینی و مهاجرت، یک بخش مهم و بحثبرانگیز در برنامههای شهری است که اگر به آن توجه نشود میتواند به نادیده گرفتن نیاز میلیونها نفر از اقشار ضعیف جامعه منجر شود.
تقاضای بالا برای مسکن در شهرهای بزرگ پاکستان
در حال حاضر ۱۰ میلیون واحد مسکونی نیمهتمام در پاکستان وجود دارد. تقاضا برای خانه بهویژه آپارتمان در شهرهای بزرگ مانند کراچی رو به افزایش است و وجود ساختمانهای نیمهتمام به این تقاضا دامن زده است. بنابر آمار سازمان ملل متحد، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ بیش از نیمی از مردم پاکستان در شهرها زندگی کنند که این آمار اکنون ۳۶ درصد است.
طبق آمار بانک توسعه آسیا نیز درحالحاضر حدود یکچهارم جمعیت این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. برآورد سازمان ملل متحد نشان میدهد ۱/۶ بیلیون نفر در جهان خانه مناسب ندارند و بیشتر آنها در سکونتگاههای غیررسمی شهرها زندگی میکنند.
مشارکت سرمایهگذاران خارجی
تاکنون سرمایهگذاران زیادی از کشورهای مختلف جهان برای مشارکت در طرح مسکن پاکستان اعلام آمادگی کردهاند. به گزارش روزنامه اکسپرس تربیون پاکستان، «محمدحسن بکشی»، عضو اجرایی طرح مسکن نخستوزیر و رئیس انجمن سازندگان پاکستان گفت: این نخستین بار در تاریخ کشور است که سرمایهگذاران خارجی برای مشارکت در یک طرح بدون درخواست ضمانت رسمی دولتی، اعلام آمادگی کردهاند. وی افزود: آورده این سرمایهگذاران که از کشورهایی مانند سنگاپور، چین، مالزی، انگلستان و دیگر کشورهای اروپایی هستند، ۲۰ تا ۲۵ بیلیون دلار خواهد بود.
شرکت سراج توس با سابقهی درخشان در صنعت فولاد، بزرگترین تامین کنندهی انواع ورقهای فولادی و مقاطع فلزی برای صنایع و پروژههای بزرگ کشور میباشد.
مشاهده مشخصات و قیمتها :
- قیمت روز ورق اسید شویی
- قیمت روز ورق روغنی
- قیمت روز ورق سیاه
- قیمت روز ورق گالوانیزه
- قیمت روز ورق رنگی
- قیمت روز ورق آلیاژی
- قیمت روز قلع اندود
منابع:
hamshahrionline
madanshow